Grup de llegidors del Parc de les Arts

Una biblioteca és un dels paisatges més bonics del món. John Steinbeck

Per viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre. Emily Dickinson

El llibre és una de les possibilitats de felicitat que tenim els homes. J. L. Borges

llegidors

El grup de llegidors del Parc de les Arts, hem nascut amb la idea que el paisatge literari sigui un punt d’encontre dels veïns i veïnes que pensem que el fet de llegir, no solament ens enriqueix com a persones, sinó que també ens transporta a racons de la tolerància que ens fan millors com societat.

El nostre nom és un petit homenatge a una gran literata catalana, Víctor Català que en els seus escrits, s’adreçava a nosaltres anomenant-nos llegidors.

Aquí teniu les diverses seleccions de cada temporada per gaudir de la lectura amb els veïns.

Tardor-Hivern 2022

Prepareu-vos a gaudir de la lectura amb les propostes que us presentem per aquest curs:

Grup de Llegidores 22-23

Tardor-Hivern 2021

Aquí teniu la programació del grup de llegidors i el calendari de les trobades al Local Social de l’AV Joc de la Bola. Animeu-vos a llegir i compartir lectura.

Imatge

Tardor-Hivern 2020

Benvolguts llegidors

Us presentem la tria de llibres que hem fet per aquesta temporada. Començarem amb l’origen del pecat de la Marta Alós i acabarem amb la Generación 1974 de Joan Cal, tots dos escriptors de Lleida, que ens acompanyaran en el debat. D’aquesta manera ens aproparem al treball que es fa des d’aquí.

Sabeu de la nostra debilitat per la literatura russa, llegirem un conte meravellós de Tolstoi i l’Ofici de Dovlàtov, una història itinerant de Leningrad a Nova York, sarcàstica i tendra, plena d’humor. Una altra vida, encara i Un fill del nostre temps son llibres editats recentment en català que hem llegit i que ens agradarà compartir i debatre amb vosaltres i, en el cas del fill del nostre temps també amb l’editor Josep Gelonch.

En aquest temps que vivim ens cal aixopluc i, per aquesta raó hem triat clàssics. Textos del passat que no deixen de ser present. Antígona de Sòfocles en poc més de 60 pàgines aporta una reflexió profunda sobre les relacions humanes. Viatjarem fins la Índia per llegir l’obra més universal de la seva literatura, un llibre de faules brillant i divertit que te un títol impronunciable, el Pantxatantra. És deliciós.

Confiem gaudir!

Llegidors 2021

Hivern-primavera 2019

Us proposem la lectura de llibres de diferents perfils i temàtiques que, tot i nodrir-se de diferents llavors culturals, tenen en comú la profunda llibertat creativa i l’exquisidesa narrativa.

Comencem amb L’amant de Lady Chatterley, un clàssic anglosaxó que durant molts anys va ser censurat i li va comportar exili, a més del menyspreu social, al seu autor. Després de la decadència de l’aristocràcia i l’ascens d’una nova classe social, la burgesia, explicat per Lampedusa en El Guepard tornarem a casa nostra per palpar la llengua modernista de Carles Soldevila que, en Eva, ens presenta un tema que de ben segur generarà debat. Continuarem amb l’autor austríac S. Zweig, de qui hem triat l’obra Castellio contra Calvino, un combat dialèctic i vital sobre la tolerància i la llibertat. Un altre cop a casa serà l’hora de llegir Senyoria de Jaume Cabré. I acabarem aquest cicle amb alguns contes de la Víctor Català.

I si us acabeu d’incorporar… podeu seguir llegint amb les nostres propostes de la passada temporada d’estiu-tardor:

Estiu-tardor 2018

En aquest sentit s’ha fet una selecció de sis llibres per endegar aquest grup que s’ha fonamentat en triar editorials catalanes que actualment estan fent un treball d’edició magnífic i que recuperen clàssics, amb traductors de molta alçada, o que editen literatura actual d’alta qualitat:

  • Kent Haruf, Nosaltres en la nit, trad. Anna Turró Armengol Angle Editorial
    • 9 de juliol
  • Hans Fallada, Sol a Berlín, trad. Ramon Montón Editorial 1984
    • 17 de setembre
  • Sandor Marai, L´última trobada, trad. Antoni García Santiago, Editorial Salamandra
    • 15 d’octubre
  • Natàlia Ginzburg, La casa i la ciutat, trad. Meritxell Cucurella-Jorba, Club Editor
    • 19 de novembre
  • Mercè Rodoreda, La plaça del diamant, Club Editor
    • 17 de desembre

En aquestes dates (un cop al mes)  ens trobarem per a reflexionar, analitzar i compartir les nostre impressions sobre els llibres. Un intercanvi lliure de pensaments i de les sensacions que ha provocat la lectura.

Les activitats es faran un dimecres al mes a les 19,00h al local de l’Associació i quan el temps ho permeti, al Parc del Joc de la Bola.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑